Türkiye'den

Ege Şelaleleri 2- Güney Şelalesi -2016

Güney Denizlinin kuzeyinde yer alan bir ilçe, ilginç yokuşlu bir yerleşimi var. Acemi şoförler için sıkıntılı bir mekan gerçekten. Güneyde dikkati çeken 2-3 konu var bunların başında üzüm-şarap geliyor. Diğerleri ise Güney Şelalesi ve Adıgüzel Barajı tabi bunlar benim dikkatimi çeken konular. Adıgüzel barajı her ne kadar Güney ilçesinde olsa da kendisi Ulubey Kanyonlarının devamı gibi olduğundan kanyonla birlikte değerlendirmek lazım. Şarap işine de ben girmedim dolayısı ile bir Güney Şelalesi kaldı.
Güney ilçesinden Güney Şelalesine gitmek için her türlü ilçenin yüksek eğimli ana caddesinden geçmek durumundasınız. Caddeyi geçtikten sonra 2,5 km sonrasında yol ayrımı var. Bu yollardan bir tanesi ile direkt Cindere Barajı üstünden geçerek barajın güneyine inip şelaleye doğru gidebilirsiniz. Diğer yol biraz daha uzun olsa da vadiyi algılamak için tercih edilebilir. Ben uzun yoldan gidip baraj üzerinden geri döndüm. Bu arada Şelale çıkmaz sokak gidip geri döneceksiniz. Açıkcası pek bir güzellik bulamadım. Belki heyelandan önce öyledir bilemiyorum. Ben geç kaldım biraz. Bir Ulubey turu sırasında yol biraz uzatılıp uğranılabilecek bir mekan.
Cindere Barajı
alt

Şelale bölgesinde yeme içme mekanları bulunuyor piknik yapabileceğiniz mekanda bulunmakta. Şelalede 2013 yılında yaşanan heyelan ile biraz bozulma olmuş ama bir miktar çalışma yürütülmüş. Tesislerin göle yakın olanında bir şelale olmakla birlikte bu yapay bir şelale hemen görüp üzülmeyin. Ama burada ayaklarınız suyun içinde iken yemek yeme şansınız var. Fiyatlandırma ilginç yemeden önce sorun:D
alt
alt
Asıl şelale yukarıda. Burada piknik alanına ilişkin düzenlemelerin (bknz hunharca mangal yapımı) yanında şelalenin üstünde de düzenlemeler yapılmış. Hava sıcak olunca pek çok kişi şelalenin suyuna bırakmıştı kendini.

 

alt
alt
Şelalenin üstü
alt
{harita width=’500’|height=’400’|lat=’38.120082’|lon=’29.060692’|zoom=’9’|text= Güney Şelalesi}